★★★ Vluchteling in de Versnelling ★★★

realiseert bedrijfsmatige en professionele oplossingen voor betere & snellere integratie

On demand media-aanbod om nieuwkomers wegwijs te maken

Net in Nederland biedt Nederlandse programma’s aan met Nederlandse, Engelse en Arabische ondertiteling. Het online platform is erop gericht om nieuwkomers in ons land zoals vluchtelingen en immigranten met on demand media-aanbod wegwijs te maken in onze samenleving. Het wil daarmee de inburgering en integratie van nieuwkomers ondersteunen.

De grote toestroom van vluchtelingen en asielzoekers maakt het initiatief tot Net in Nederland actueel. Het online platform voorziet in een grote behoefte van vluchtelingenorganisaties aan informatie uit en over Nederland.

Kennis nemen van het verhaal van Nederland

‘Het is de bedoeling een duurzaam platform te realiseren waar nieuwkomers kennis kunnen nemen van het verhaal van Nederland. Met een selectie van het publieke media-aanbod wordt op allerlei manieren inzicht gegeven in onze Nederlandse geschiedenis, gebruiken, taal, geschreven en ongeschreven wetten en regels, volksaard en eigenaardigheden.”, aldus het persbericht dat bij de aankondiging van het initiatief in december 2015 verscheen.

Voor alle leeftijden

Op Net in Nederland zal voor alle leeftijden informatief, educatief en cultureel aanbod te vinden zijn dat toegankelijk is gemaakt met ondertiteling in het Nederlands, Engels en Arabisch. Daarnaast zal er ook toegang tot algemene informatie worden geboden. Hiertoe wordt de samenwerking gezocht met zoveel mogelijk partijen in de samenleving die zich richten op nieuwkomers, zoals bijvoorbeeld Vluchtelingenwerk, UAF, On File en het COA.

Publieke Omroep

Met het platform wordt invulling gegeven aan de opdracht van de Publieke Omroep om media-aanbod te bieden voor iedereen in Nederland en verbindingen in de samenleving mede vorm te geven. Omroepen als ARD en ORF gingen de Nederlandse Publieke Omroep al voor.
Net in Nederland wordt door de NPO als een experimenteel aanbodkanaal aangevraagd, gerealiseerd en gefinancierd uit het eigen geld van de deelnemende omroepverenigingen. Een onafhankelijke omroepredactie zal het aanbod selecteren uit bestaande programmering van de publieke omroepen.
Net in Nederland is een initiatief van AVROTROS, BNN-VARA, KRO-NCRV, VPRO, EO, MAX en HUMAN en wordt ondersteund door de NPO, NTR en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Klik hieronder door naar de site in verschillende talen:

 

redactie • 25 april 2016


Previous Post

Next Post