★★★ Vluchteling in de Versnelling ★★★

realiseert bedrijfsmatige en professionele oplossingen voor betere & snellere integratie

Opmerkelijk: Waarom zetten zoveel mensen zich zo af tegen vluchtelingen?

“Dankzij een vluchteling kan André Rieu nu al dertig jaar lang wereldwijd miljoenen mensen gelukkig maken met zijn muziek.” Marjorie Rieu ergert zich aan het in dit land over één kam scheren van vluchtelingen. Haar joodse vader moest in 1936 vluchten uit Duitsland en kreeg de kans om hier in Limburg een nieuw bestaan op te bouwen. Zijn muzikale inbreng zou André vele jaren later inspireren. Ze vindt daarom dat ze nu een statement moet maken.

Wat is er toch met Maastricht aan de hand? Marjorie Rieu-Kochmann (69) kan het maar niet begrijpen. Waarom is de PVV de grootste politieke partij in haar geboorteplaats? Waarom zet een deel van de Limburgse bevolking zich zo af tegen vluchtelingen?

Marjorie heeft lang nagedacht over haar statement. „Ik ga niet op de barricaden staan en schop niet tegen schenen. Ik wil alleen een pleidooi houden voor vluchtelingen. Ik heb niets met mensen die zeggen dat alle vluchtelingen niet deugen. Ik voel al twee jaar dat ik iets moet doen. Ik kan me zo kwaad maken over hoe er over vluchtelingen wordt gedacht.”

Bron: Limburgs Dagblad

 

redactie • 22 maart 2017


Previous Post

Next Post